Charter-risteilyt Villa Bergholmeniin

Viikinkien vanavedessä

Kun Helsinkiä ei vielä ollut. Kun Turku oli vähäpätöinen kauppapaikka. Kun suurin osa suomalaisista asui metsissä ja palvoi ukkosen jumalaa. Kun maailmankartat kuvasivat Suomea rantaviivana Pohjoisnavan tuntumassa.

Tuolloin – tuhat vuotta sitten – kulki kansainvälinen väylä, ensimmäinen Eurooppatiemme, halki Suomen eteläisen saariston. ”Austrvegr” -niminen väylä oli erityisen vilkkaassa käytössä viikinkiaikana. Hiittisten ja Rosalan saaria erottavan salmen rannoille kehittyi 800 – 1000-luvuilla satama ja kauppapaikka, jonka arkeologit löysivät tuhat vuotta myöhemmin. Satoja esineitä tuli päivänvaloon 1990-luvulla tehdyissä arkeologisissa kaivauksissa. Viikinkiaikaiset korut, aseet, rahat, ruukunsirpaleet ja muut esineet kertoivat paikan olleen tärkeä kansainvälisen kaupan solmukohta.

Viikinkien vanavedessä kulkiessa voi aistia ja kokea historian siipien havinaa. Ja mikä parasta, saaristomaisema Idäntien varrella on tänä päivänä yhtä kiehtova ja karun kaunis kuin viikinkiaikana.

- Paula Wilson

Viikinkien vanavedessä seilaaville charter-yrityksille Berholmenin läheinen sijainti Helsinki-Turku reitin varrella on hyvä levähdyspaikka tai retkikohde, lisäksi miehistön ja veneen isompaan huoltoon löytyy apua Taalintehtaan vierassataman palveluista.

Veneristeilyt Villa Bergholmeniin

Veneretki saaristomeren kauniissa maisemassa on ainutlaatuinen kokemus. Jääkauden muovaama saaristo ja Itämeren kauneus on karujen kallioluotojen, metsäisten saarten, vaihtelevan luonnon ja suurten selkävesien valtakunta.

Voimme räätälöidä juuri sinun tarpeisiisi parhaiten soveltuvan tilausristeilyn henkilöstöllesi, yhteistyökumppaneillesi tai muille sidosryhmille; esimerkiksi risteilyn Villa Bergholmeniin, illanvieton, saunomisen sekä yöpymisen huvilalla, ja kotiinpaluun seuraavana päivänä maanteitse Taalintehtaalta.

Bergholmenin lyhyet päiväretket

Muutamia esimerkkejä reiteistä:

* Veneretki Saaristokylpylä Kasnäsin vesiparatiisiin. Matka-aika noin 30 minuuttia.

* Högsåra ja Farmors café, portti saaristoon, mäntykankaitten luvattu maa, on jo vuosisatojen ajan ollut merkittynä karttoihimme. Jopa viikingit kulkivat ohitsemme, ja jo 1500-luvulla miehemme luotsasivat Ruotsin kuninkaallisia laivastoja läpi karikkoisten vesiemme. 1808-1809 vuosina alueella kulki etulinja ruotsalaisten ja venäläisten välillä, ja mm. Lövön alueella käytiin heidän välillään meritaisteluita. Matka-aika noin 25 minuuttia.

* Rosalan viikinki-keskus, ikkuna rauta-ajan Suomeen. Matka-aika noin 40 minuuttia.

* Lyhyt saaristolenkki kauniissa maisemissa. Matka-aika noin 60 minuuttia.

Kemiönsaarella on rikas ja monipuolinen matkailutarjonta joka tarjoaa paljon nähtävää ja koettavaa. Lisätietoja kohteista Kemiönsaaren matkailusivuilta oheisista linkeistä:

http://www.visitkimitoon.fi/rb/main3fin.html
http://www.kemionsaari.fi/fi/matkailu/nae/